Στο σχεδιασμό νέων στοχευμένων μεσοπρόθεσμων δράσεων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και της μεσαίας τάξης προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, δημιουργώντας ένα τεράστιο δίχτυ κοινωνικής προστασίας μετά από μία περίοδο έντονων αναταράξεων.
Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό κατά το επόμενο δίμηνο αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση μέτρων τα οποία ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με χρονικό ορίζοντα διετίας.
Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία για την επίτευξη και την υπέρβαση του αναθεωρημένου στόχου ανάπτυξης της τάξης του 5,9%, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για επιπλέον στήριξη και για συνέχιση των φοροελαφρύνσεων, δηλαδή της διασφάλισης μεγαλύτερου διαθέσιμου εισοδήματος για όλους.
Η απόδοση μερίσματος στους πολίτες συνιστά εξάλλου μια κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία θα συνεχιστεί από τη στιγμή που οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν πρόοδο.
Η συγκεκριμένη κατεύθυνση εκτός από την πρακτική ανακούφιση της κοινωνίας προκαλεί πολιτικό πονοκέφαλο στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία να αναπτύσσει μια φιλολαϊκή πολιτική πάνω σε στέρεες δημοσιονομικά βάσεις. Ο εκνευρισμός είναι εμφανής στις τάξεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αποτυπώνεται στις άναρχες κραυγές και την προσπάθεια απαξίωσης μιας ολιστικής προσπάθειας με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και εθνικό πρόσημο.
Όλα τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με την ανάγκη για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τη διεύρυνση του εκλογικού ακροατηρίου και κατ’ επέκταση με το μεγάλο πολιτικό στόχο της αυτοδυναμίας και της κυβερνητικής σταθερότητας, όταν η χώρα πάει προς τις κάλπες στο τέλος της τετραετίας ή πιθανότερα μέσα στο 2022.