Σε διαρκές παραλήρημα πολιτικού στρουθοκαμηλισμού και λαϊκισμού εξελίχθηκε η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσον από τη θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να υπηρετήσει το δημοκρατικό πολίτευμα, σεβόμενος την ετυμηγορία των πολιτών στις κάλπες.
Ο Α. Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει το στενά, φανατικό ακροατήριό του και απογοητεύοντας τους πολίτες που αυτοτοποθετούνται στο κέντρο και τον παρακολουθούν, μίλησε για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Και το έκανε την ημέρα που η αντιπολίτευση, δηλαδή ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, απέρριψε το νομοσχέδιο που δίνει ψήφο και λόγο στους απόδημους Ελληνες.
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την «τζάμπα μαγκιά» της απόφασης να αγνοήσει τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε επειδή η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εν ολομελεία και διά ζώσης.
Σόου αντιπερισπασμού
«Δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως διαρκές άλλοθι για την περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της ίδιας της Δημοκρατίας», είπε στο πλαίσιο του προαποφασισμένου σόου αντιπερισπασμού, στο πλαίσιο μίας ομιλίας που κράτησε παραπάνω από μισή ώρα, αλλά επειδή τον έδειχνε η τηλεόραση δεν είπε μία κουβέντα στήριξης για τον Νίκο Παππά, το κεντρικό πρόσωπο της Προανακριτικής, για να μη θυμίσει πως όλες οι αποφάσεις Παππά είχαν την απόλυτη έγκρισή του.
Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα -κατά την προσφιλή τακτική του-, ότι επέλεξε να εργαλειοποιήσει την πανδημία, να επιβάλει ένα καθεστώς, σπαταλά δημόσιο χρήμα σε «ημέτερους» και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της, όταν στο πακέτο της εξόρμησης για τα μέτρα προστασίας είναι γνωστό ότι χρήματα πήραν όλα τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμη και αν επιθυμούν να μένει αναπάντητος», είπε με ύφος που προσέβαλε αυτόν που ήθελε να μιμηθεί αλλά ως φτηνή απομίμηση απέτυχε την πραγματικά μεγάλη προσωπικότητα της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, που είχε πει μέσα στη Βουλή το 1962 «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».
«Θα απέχουμε μόνο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιμένουν να βιάζουν τη κοινοβουλευτική λειτουργία. Οσο επιμένουν να μετατρέπουν το εσωκομματικό τους πρόβλημα σε πρόβλημα Δημοκρατίας», εννοώντας μάλλον τη χθεσινή ψηφοφορία για την ψήφο των ομογενών, την οποία από τη μία υπονόμευσε και από την άλλη δεν είχε το πολιτικό σθένος, όπως το είχαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.
Στο πλαίσιο ενός κρεσέντου λαϊκισμού, χρησιμοποίησε και πάλι αυτό το επιχείρημα περί εμποδίου που βάζει η κυβέρνηση στα παιδιά να μπουν στο πανεπιστήμιο. Εννοεί τη ρύθμιση που δεν επιτρέπει στους μαθητές της Γ’ Λυκείου να μπουν στα ΑΕΙ γράφοντας 0, 1, 2 ή 3. Ετσι εννοεί τη στήριξη της νεολαίας…
Για εργασιακά
Και όπως αναμενόταν, επανέλαβε όλα τα fake news για το εργασιακό νομοσχέδιο, από το ότι καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο μέχρι το ότι θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, ενώ κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αποκρύπτοντας βεβαίως ότι με νόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ήδη το δικαίωμα στους εργαζομένους να διευθετούν, εφόσον θέλουν, το ωράριο εργασίας τους μαζί με τους εργοδότες. Και αποσιωπώντας πως η βάση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, του νομοσχεδίου που φέρνει την ψηφιακή κάρτα που δεν τόλμησε να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, είναι η κοινοτική οδηγία που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019.
Οπως κάθε λαοπλάνος, ο Α. Τσίπρας οικειοποιήθηκε χθες τους στίχους του Ελληνα ράπερ «Μυθριδάτη», ενός νέου τραγουδιού με έντονα κριτικό στίχο προς την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό της. Δεν είναι γνωστό αν ο «Μυθριδάτης» είναι υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Σε μία αντίστοιχη ιστορία στις ΗΠΑ, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ οικειοποιήθηκε τους στίχους του μεγάλου τραγουδοποιού Μπρους Σπρίνγκστιν «Born in the USA», αντιμετώπισε την έντονη αντίδρασή του και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Η εξήγηση
Επί της ουσίας, το παραλήρημα του Α. Τσίπρα που φαντάζεται «πραξικοπήματα» επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα στη Δημοκρατία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Εχει εξήγηση. Οι καταστροφές που έχει προβλέψει ο κ. Τσίπρας, λόγω πανδημίας, δεν ήρθαν. Η Ελλάδα δεν έγινε Μπέργκαμο, όπως είχε προβλέψειμ και η οικονομία δεν καταστράφηκεμ όπως είχε πει. Η Ελλάδα, παρά τα αδιαμφισβήτητα λάθη και τις παραλείψεις, την κούραση και την αντικοινωνική συμπεριφορά ορισμένων, αντέχει. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον Α. Τσίπρα.
Πολλώ δε μάλλον όταν ακριβώς επειδή λειτουργεί η Δημοκρατία, ο Νο1 συνεργάτης σου βρίσκεται στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία που επέλεξε για να ελέγξει την ενημέρωση και να φιμώσει τη Δημοκρατία…