Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗ"ΌΧΙ" Κοντονή στις αλχημείες του Μαξίμου για το Σύνταγμα

“ΌΧΙ” Κοντονή στις αλχημείες του Μαξίμου για το Σύνταγμα

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απορρίπτει την άποψη ότι οι αποφάσεις της παρούσας Βουλής δεσμεύουν την επόμενη – Αλλοίωση του πολιτεύματος το άρθρο 32 για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εσωκομματικά πυρά δέχεται η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου  που υποστηρίζει πως η παρούσα Βουλή δεσμεύσει την επόμενη όχι μόνο για τα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος, αλλά και για την κατεύθυνση του νέους τους περιεχομένου.

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής  δήλωσε στην Βουλή πως η άποψη περι δέσμευσης της επόμενης βουλής «δεν είναι σωστή. Υπάρχει πρόβλημα γιατί η αποψη αυτή δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι υπάρχει ο ενδιάμεσος κρίκος που είναι το εκλογικό σώμα. Ο λαός που κρίνει»

Παράλληλα, ως «κραυγαλέο λάθος» χαρακτήρισε και τις διακινούμενες απόψεις πως η παρούσα Βουλή οφείλει να περιοριστεί μόνο στον αριθμό των υπό αναθεώρηση άρθρων.

Ειδικότερα για την προσπάθεια της κυβέρνησης να δεσμεύσει την επόμενη Βουλή τόσο για τα υπο αναθεώρηση άρθρα όσο και για το περιεχόμενό τους είπε ότι «η άποψη αυτή δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι υπάρχει ο ενδιάμεσος κρίκος που είναι το εκλογικό σώμα. Ο λαός που κρίνει. Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την προηγούμενη ως προς την κατεύθυνση. Πρέπει να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και σύνεση που επιβάλλει το συνταγματικό κείμενο. Ο λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος ».

Παράλληλα ο Σ. Κοντονής διαφώνησε και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 32 που αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μιλώντας ακόμα και για αλλοίωση του πολιτεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της πλειοψηφίας προβλέπει ακόμα και εκλογή Προέδρου από τον λαό. « Δεν πρέπει να υπάρχει καμία συσχέτιση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη λαϊκή βούληση. Ο ΠτΔ πρέπει να εκλέγεται από το Κοινοβούλιο. Να δούμε πως θα αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής αλλά αν παρεμβληθεί το εκλογικό σώμα τότε πλέον αλλοιώνεται η μορφή του πολιτεύματος και νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να ζήσουμε καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτούν εντάσεις τραγικές». Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα από ορισμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε και ο  Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments