Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠοιός κέρδισε και ποιός έχασε από το debate στο ΠΑΣΟΚ

Ποιός κέρδισε και ποιός έχασε από το debate στο ΠΑΣΟΚ

Οι «διαβασμένοι», τα λάθη, οι κόντρες και η «μάχη» των εντυπώσεων στο debate

Μετά το debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Τρίτης (24/09) στην ΕΡΤ, το ερώτημα, που-φυσικά-τίθεται είναι το εξής και μένει να απαντηθεί: «Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε στο debate;».

Mε βάση τα όσα είδαμε, λοιπόν, στις 3 ώρες που διήρκησε η τηλεμαχία, αξίζει να σταθούμε στα εξής:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν και τρακαρισμένος στην αρχή, φάνηκε καλά προετοιμασμένος όσον αφορά στις απαντήσεις που έδωσε, ωστόσο ξεπέρασε τον χρόνο που είχε συμφωνηθεί αρκετές φορές, ενώ έδειξε να εκνευρίζεται-κυρίως- από τις συνεχείς επιθέσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς εκείνον. Παράλληλα, έγινε φανερή στο τέλος η στρατηγική του να «εγκλωβίσει» τον Χάρη Δούκα για το γεγονός ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων. Σε κάθε περίπτωση έριξε βάρος στο «προεδρικό του προφίλ», θέλοντας να δείξει πως είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να οδηγήσει αυτή τη διαδικασία.

Ο Παύλος Γερουλάνος απέφυγε τα λάθη, έδειξε «διαβασμένος» για τα… τεστ στο debate και δίνοντας βαρύτητα στα θέματα της Οικονομίας, ρωτώντας ευθύς εξ αρχής τον Νίκο Ανδρουλάκη για τα «κόκκινα δάνεια», «καρφώνοντας» στη συνέχεια την κα Διαμαντοπούλου για το ότι απείχε για χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με αιχμές στον κ. Δούκα.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου μονοπώλησε το ενδιαφέρον κυρίως για τις συνεχείς -σε σημείο εμμονής- επιθέσεις της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, σε σημείο, μάλιστα, που φάνηκε να ενοχλεί τον κ. Ανδρουλάκη. Κύρια σημεία της πολύ αιχμηρής κριτικής της στον πρόεδρο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ απώλεσε ψηφοφόρους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η (μη) λειτουργία των κομματικών οργάνων και η χρονική συγκυρία κατάθεσης της πρότασης μομφής στην κυβέρνηση.

Η Άννα Διαμαντοπούλου δέχθηκε τις αιχμές των περισσοτέρων υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ στο debate για το γεγονός ότι έλειπε για χρόνια από τα κομματικά δρώμενα, με την πρώην υπουργό και πρώην Επίτροπο να δείχνει πως-εν τέλει-δεν κατάφερε να πείσει με την απάντησή της. Σε γενικές γραμμές ωστόσο κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς τοποθετήθηκε με σαφήνεια και ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα θέματα της ατζέντας που είχε τεθεί στην τηλεμαχία, επενδύοντας πολλές φορές στο λόγο της, στην εμπειρία της!

Ο Χάρης Δούκας από την πλευρά του έδειξε σε πολλά σημεία του debate να κοιτάει το κινητό και τις σημειώσεις του, προκειμένου να απαντήσει, σε σημείο μάλιστα που φαινόταν ξεκάθαρα, τόσο εν τη ρύμη του λόγου του, όσο και ενώ περίμενε να ακούσει ερωτήσεις. Είχε «άγρια» κόντρα στο τέλος με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τέλος, ενώ δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις με τους Παύλο Γερουλάνο και (κυρίως) Άννα Διαμαντοπούλου. Ήταν σαφής, σε γενικές, γραμμές η στρατηγική του-μέσα από τις ερωτήσεις του σε άλλους υποψήφιους-να αναδείξει τα σημεία-ελαττώματα του κ. Ανδρουλάκη ως προέδρου, ωστόσο πολλές φορές απέφυγε να απαντήσει στην ουσία των ερωτήσεων, που τού τέθηκαν, θέλοντας να αναδείξει τη δική του ατζέντα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης στάθηκε με έμφαση στα εθνικά θέματα, κυρίως με το ΒΕΤΟ, όπου είχε κόντρα με τον κ. Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε πολλές επιθέσεις στην κα Διαμαντοπούλου, ενώ είχε και μια κόντρα με την κα Γιαννακοπούλου για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέμα για το οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον κ. Δούκα. Γενικά κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και με πολλές αιχμές, ενώ άξιο αναφοράς στο λόγο του ήταν το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments