Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΦΑΓΗΤΟΜύδια σαγανάκι με φέτα και μουστάρδα

Μύδια σαγανάκι με φέτα και μουστάρδα

Τετάρτη σήμερα και κατά την παράδοση δεν τρώνε κρέας, να λοιπόν μια καλή και νόστιμη πρόταση για το μεσημβρινό τραπέζι

Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 5

Χρόνος μαγειρέματος: 15′

Υλικά

500 γραμμάρια μύδια χωρίς το κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
3 κουταλάκια σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα, σε χοντρά κομμάτια


Εκτέλεση

Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments