Οι μελιτζάνες συνδυάζονται με ντομάτα, σκορδάκι και φέτα, δημιουργώντας το πιο νόστιμο χορτοφαγικό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες, σε χοντρές ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 250γρ. φέτα, σε κομματάκια
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε από τις δύο πλευρές τις μελιτζάνες. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, τη ζάχαρη και το σκόρδο.
Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν.
Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό, κουνάτε να πάνε παντού, σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.