Από τα φαγητά που δεν τα βαριέσαι ποτέ! Λαχταριστό σπυρωτό γιουβέτσι με κοτόπουλο, στην κατσαρόλα ή το φούρνο είναι εξίσου πεντανόστιμο και γίνεται εύκολα και γρήγορα. Είναι από τα φαγητά που γλείφεις δάχτυλά σου και η νοστιμιά κι η γλύκα του μένουν για ώρες στον ουρανίσκο.
Το στήθος κοτόπουλου έχει λιγότερα λιπαρά, αν όμως επιλέξετε φιλέτο μπούτι το φαγητό θα γίνει πιο ζουμερό.
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
- λίγο ψιλοκομμένο σέλερι,
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 400 γρ. ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1-1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και…