Ιδανικό πιάτο για όλες τις μέρες
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό, ψαχνό από μικρό ζώο, κομμένο σε μικρές μεριδούλες
- 1 μεγάλο μάτσο σέλινο
- 10-12 πράσα
- 1 βαθύ πιάτο τριμμένη ντομάτα (ή μισή τριμμένη-μισή κομμένη)
- ½ φλυτζάνα λάδι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλάτι και πιπέρι
- προαιρετικά 1-2 πατάτες και χυμό λεμονιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα , τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος και σε κομμάτια 6-8 εκατοστά.Έτσι ελέγχουμε καλύτερα αν υπάρχουν ανεπιθύμητα ζωύφια.Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Μαραίνουμε το κρεμμυδάκι με το λάδι σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Το γυρίζουμε μία δύο βόλτες να αλλάξει χρώμα, αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε 1 φλυτζάνα νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Μετά από 30-40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία του κρέατος, όταν μισοψηθεί δηλαδή, και αφού ενδεχομένως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη) προσθέτουμε τα πράσα το σέλινο κα την ντομάτα.
- Όταν χαμηλώσουν τα χορταρικά και βράσουν κανένα δεκάλεπτο, προσθέτουμε και τις πατάτες.
- Διορθώνουμε το αλάτι, και αφήνουμε το φαγητό μας να ολοκληρωθεί. Πρέπει τα λαχανικά να είναι μαλακά, και η σάλτσα δεμένη.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όσοι θέλουν χυμό λεμονιού Παρατήρηση: Το φαγητό γίνεται και χωρίς κρέας. Αφού μαραθεί το κρεμμυδάκι στο λάδι, βάζουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε όπως παραπάνω. Στην περίπτωση αυτή η πατάτα βοηθά στο δέσιμο της σάλτσας οπότε είναι μάλλον απαραίτητη. Επίσης καλό είναι να αυξήσουμε την ποσότητα του λαδιού σε μία φλυτζάνα
Μου αρέσει αυτό:
Like Φόρτωση...
Σχετικά