Για ένα βαζάκι
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Υλικά
½ κιλό καλό στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σούπας ξίδι λευκό
50 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο στην εποχή του
50 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γραμμάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
4 φυλλαράκια λουίζα, ψιλοκομμένη
αλάτι κατά βούληση, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε δυναμικά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Πασπαλίζετε το μίγμα με τα μυρωδικά και ανακατεύετε πάλι καλά.
Παρ’ όλο που το ντιπ γιαουρτιού είναι έτοιμο, προτιμότερο είναι να μείνει 1 ώρα στο ψυγείο, για να ωριμάσει και να απελευθερωθούν τα αρώματα των μυρωδικών. Αν θέλετε, προτού σερβίρετε, το περιχύνετε με μία-δυο κουταλιές ελαιόλαδο, για ομορφιά και γεύση.