Αν μαρινάρετε τα σουβλάκια του αρνιού για 3-4 ώρες με διάφορα αρωματικά, το αποτέλεσμα θα είναι θεσπέσιο. Τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ για 10-15 λεπτά από την κάθε μεριά και σερβίρετε τα πιο νόστιμα σουβλάκια.
Συστατικά
- 1 κιλό αρνί από μπούτι χωρίς κόκαλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 5 κλωναράκια θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 1 λεμόνι το ξύσμα και ο χυμός
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
- Βήμα 1
Κόβετε το αρνί σε κομματάκια (αν θέλετε ζητήστε να σας το κόψει ο κρεοπώλης σας) και το βάζετε σε ένα μπολ. Αναμιγνύετε το τριμμένο κρεμμύδι, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τη ζάχαρη, το λάδι, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το μίγμα το αρνί.
- Βήμα 2
Βάζετε το μπολ με το αρνί στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί. Ακολούθως, σουρώνετε το κρέας και το περνάτε σε σουβλάκια.
- Βήμα 3
Αν θέλετε ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στο γκριλ για 10-15 λεπτά από την κάθε μεριά.